Stanari hotela Bristol počeli štrajk glađu

Vesti 05. sep 201911:20 > 14:04
N1

Deset porodica koje borave u hotelu Bristol počelo je oko 11 časova štrajk glađu.

Kažu da od štrajka glađu neće odustati, sve dok ne budu rešeni njihovi stambeni problemi.

Stanari napominju da poslednjih godinu dana trpe razne pritiske od nadležnih iz Ministarstva odbrane i podsećaju da im je zimus isključeno grejanje, potom lift i kablovska.

Oni kažu da traže ono što im po zakonu pripada, a to je, kako uveravaju, trajno stambeno rešenje, a ne privremeno. Tvrde i da im, uprkos najavama Ministarva odbrane, nije obezbeđen nikakav smeštaj.

Ministarstvo odbrane: Žele mimo zakona do stambenog rešenja

Ministarstvo odbrane saopštilo je da još jednom najavom štrajka glađu, lica koja su ostala u nekadašnjem hotelu Bristol potvrđuju da hoće mimo zakona da dođu do trajnog stambenog rešenja, a u tom im, lažnim obećanjima, zdušno pomažu neodgovorni političari, koji to rade iz svojih uskih politikantskih interesa.

Štrajk glađu ne može ništa promeniti u odlučnosti Ministarstva odbrane da pitanje stambenog rešenja lica koja su ostala u Bristolu reši jedino na zakonit način, navodi se u saopštenju.

Zato ih, kako se dodaje, i ovoga puta pozivamo da se odmah usele u stanove koje su već obišli u A bloku ili u vojnosamačke hotele „Zvezdara“ i „Galeb“ u Beogradu, koje im Ministarstvo odbrane nudi u skladu sa pravima koja ostvaruju.

To je jedina zakonska mogućnost i u okviru zakona najkorektnija ponuda za rešavanje njihovog stambenog pitanja, ističe se u saopštenju Minsitarstva odbrane.