Ksenija Božović treći put saslušana u kosovskom Specijalnom tužilaštvu

Vesti 04. sep 201917:10 > 17:15
N1

Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović saslušana je ponovo u kosovskom Specijalnom tužilaštvu u svojstvu svedoka.

Nakon saslušanja Božović je kazala da je glavni akcenat prilikom saslušanja stavljen na njenu izjavu medijima, u kojoj je navela da postoji sumnja „da su u ubistvo Olivera Ivanovića umešani i Albanci, i Srbi i međunarodni predstavnici“.

„Tužilac je želeo da to pojasnimo“, kazala je Božović. „Međutim, ja sam njemu objasnila da sam ja političar i da imam pravo da pričam i sumnjam. Ja ništa nisam konstatovala. I on ima pravo da sumnja, ali od njega očekujemo da se ubica pronađe i izvede pred lice pravde“, kazala je ona.

Ksenija Božović i dalje ostaje pri stavu da je od samog početka istraga urađena traljavo.

„Tužiocu sam prenela zabrinutost da smo dobili informaciju da će on da ide u penziju, a došli smo do procesa koji nije završen, tako da apelujemo na sve koji mogu da pomognu, da bi mnogo značilo da ovaj tužilac i završi posao, ukoliko je to moguće“.

Ovo je treći poziv za saslušanje potpredsednici GI SDP Kseniji Božović. Ona je prethodno dala jednu izjavu Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici, a potom, nakon što je slučaj preuzelo Specijalno tužilaštvo, se još dva puta odazvala na poziv za saslušanje.