Vesić: Trg Republike će biti treća scena Narodnog pozorišta

Vesti 03. sep 201916:08 > 16:10
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac najavili su muzičko-scenski multimedijalni spektakl koji će se održati 8. septembra na Trgu Republike - "Pozorište na Trgu - portal ka vekovima".

Vesić je istakao da je ideja za rekonstrukciju Trga Republike bila, ne samo da Beograd konačno dobije trg, nego i da to bude mesto na kome će se dešavati kulturni događaji.

To će biti mesto gde će se održavati pozorišne predstave, koncerti i drugi kulturni događaji, jer to je i razlog zašto je ovaj trg pravljen, rekao je Vesić, a prenosi Beoinfo.

Vesić je najavio da će uskoro biti raspisivanje konkursa za izgradnju zgrade na mestu današnjeg „Staklenca“, a koja bi trebalo da bude u funkciji ustanove kulture, to jest Narodnog pozorišta.

POVEZANE VESTI

 Tako bismo potpuno zaokružili Trg Republike i njegovu namenu, jer on pripada pre svega Beograđanima, a onda i Narodnom pozorištu. Verujem da će se Beograđanima dopasti ova zamisao i da će trg biti prihvaćen kao treća scena našeg nacionalnog teatra, rekao je Vesić.

Vujić Kominac je objasnila da će Narodno pozorište biti otvoreno za obilazak tura po celoj zgradi od podneva i ukoliko bude bilo potrebe, i do ponoći, kao što će do ponoći biti dostupan Narodni muzej za potpuno besplatnu posetu.

Muzičko-scenski spektakl trajaće tokom celog dana i počeće u 11 časova koncertom Srpsko-japanskog prijateljstva, zatim će uslediti „Najlepše srpske bajke za decu“, Karusel istorije, Džez i autorska muzika, opera za decu „Bastijen i Bastijena“, projekcija istorijskih fotografija na fasadi Narodnog pozorišta, rekla je ona.

Centralna manifestacija je gala koncert Opere Narodnog pozorišta i balet „Ko to tamo peva“, najavila je Vujić Kominac.