U Atlantiku zaplenjeno 800 kilograma kokaina, krijumčari srpski državljani

Vesti 02. sep 201914:40 > 14:43
MUP Republike Srbije

Na osnovu operativnih podataka srpske policije u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena je kriminalna grupa sačinjena pretežno od srpskih državljana, koja se bavila krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u Evropu, rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

„Nakon višemesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, tačnije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije uspešno je realizovana zaplena oko 800 kilograma kokaina“, naveo je Rebić u saopštenju.  

Prema njegovim rečima, srpska policija je španskim kolegama prosledila informacije o grupi koja krijumčari kokain, kao i načinu i vremenu transporta iz Južne Amerike. Španska policija je na osnovu tih informacija u Atlanskom okeanu zaustavila jedrilicu u kojoj je pronađen kokain.

MUP Republike Srbije

Uhapšena su trojica članova posade, koji su državljani Srbije, Meksika i Rusije.

Rebić je dodao da je istovremeno u Srbiji izvršen pretres na četiri lokacije i da su uhapšene još dve osobe osumnjičene da su, kao članovi ove organizovane kriminalne grupe, davali logističku podršku trojici uhapšenih na jedrilici, dok se za jednom osobom traga.

„Ova akcija jasno pokazuje opredeljenost i posvećenost srpske policije u borbi protiv narkotrafikinga i želim da čestitam pripadnicima kriminalističke policije na ovom izuzetno dobrom rezultatu i da se ujedno zahvalim kolegama iz Španije i Velike Britanije na uspešnoj saradnji“, zaključio je Rebić.