Karađorđeva ulica otvorena za saobraćaj

Vesti 01. sep 201909:40 > 09:44
TANJUG/ANDRIJA VUKELIĆ

"Tokom rekonstrukcije Karađorđeve ulice urađena je potpuno nova infrastruktura, odnosno kanalizacija, vodovod i sve ostalo što se nalazi ispod zemlje. Kolovoz je takođe u potpunosti nov, konstrukcija i habajući sloj, isto važi i za deo ulice kojim saobraćaju tramvaji", izjavio je glavni urbanista Marko Stojčić za Televiziju Pink, prenosi Beoinfo.

Kako prenosi Beoinfo, on je naglasio da sada putnički automobili saobraćaju ovom ulicom u svim trakama, što znači da se saobraćaj odvija u oba smera.

„Tramvajske baštice su od granitne kocke, a kako je najveći deo fasada već rekonstruisan, pred nama je posao na rekonstrukciji trotoara koji se nalazi uz objekte. U naredne dve do tri godine u ovoj ulici nas očekuje izgradnja objekata od strane investitora koji su vlasnici parcela. Sve to ima smisla, jer Karađorđeva sada ima i široku pešačku zonu koja poseduje uslove za razvoj komercijalnih aktivnosti i turizma“, rekao je Stojčić.

On je dodao da je u toku rekonstrukcija dela ulice koji se nalazi uz reku, pored pristaništa i naglasio da će po okončanju radova, početkom 2020. godine, to biti jedan od najlepših parkova u gradu.

„Ova saobraćajnica je u prošlosti najviše bila „zauzeta“ prolaskom teretnih vozila, ali sada kada je pruga ukinuta i kada je teretni saobraćaj zabranjen, Karađorđeva postaje prava gradska ulica. Tako je bilo i u vreme kada je izgrađena, a sada se „oživljava“ svim pomenutim sadržajima, kako u objektima koji postoje, tako i u onim koji će biti izgrađeni. Lično mi je najznačajniji povratak pešačke, odnosno rekreativne zone, koja sada uz reku ima znatno širi pojas nego ranije“, rekao je Stojčić.