Porodica Stanike Gligorijević traži da se hitno objavi snimak s rampe u Doljevcu

Vesti 31. avg 201914:41 > 14:43
N1

Porodica Stanike Gligorijević koja je pre sedam meseci stradala na naplatnoj rampi Doljevac, zatražili su da se hitno objavi snimak nesreće i konačno utvrdi da li je funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Babić vozio auto koji je usmrtio ženu.

Oni su se obratili javnosti na poziv Pokreta slobodnih građana čija je poverenica za Zaječar Selena Ristić Vitomirović rekla je da je ta stranka pružila porodici pravnu pomoć, a da niko iz države ovih osam meseci nije pitao Gligorijeviće da li im je nešto potrebno.

Sestra pokojne Stanike, Mirjana Aleksić, koja je u istom udesu teško povređena, rekla je da joj država nije pomogla u lečenju, da je sa teškim povredama zbrinuta u Nišu, dok je povređeni funkcioner Zoran Babić hitno prebačen na VMA.

POVEZANE VESTI

„Gospodin Aleksandar Vučić je kada je poginuo Šaban Šaulić obezbedio sahranu, prevoz i išao da poseti porodicu, a kad je bio u Knjaževcu nije mu palo na pamet da pogleda šta rade ova deca“, rekla je Aleksićeva uz napomenu da Stanikina porodica teško živi od poljoprivrede.

Ona je pitala „da li je u ovoj zemlji dozvoljeno da funkcioneri vlasti ubijaju seljake bez kazne“ i ponovila zahtev da se hitno objave snimci, jer porodica sumnja u zvaničnu verziju.

Njen suprug Srđan Aleksić opisao je šta se dešavalo tog dana kada je svoju suprugu i njenu sestru Staniku vozio ka Vladičinom Hanu. On je ispričao da im se na naplatnoj rampi auto približavao neverovatnom brzinom, da nisu mogli nigde da se sklone i da njemu kao vozaču nije bilo logično da je čovek, koji se posle nesreće tu šetao bez ikakvih povreda, bio vozač.

Sudski postupak, kako je rečeno, tapka u mestu, jer se čekaju snimci od „Puteva Srbije“ koji nikako da stignu.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i Stanikini sinovi koji su potvrdili da teško žive i da im apsolutno niko iz grada ili države nije ponudio pomoć.