Verbalni sukob i guranje predstavnika SzS i SNS na Trgu Republike

Vesti 31. avg. 201912:29 > 12:32
Podeli:
Izvor: N1

Na rekonstruisanom Trgu Republike koji je danas otvoren, sukobili su se predstavnici i pristalice Saveza za Srbiju i Srpske napredne stranke.

Do verbalnog okršaja, guranja i umalo opšte tuče došlo je pošto su na razdaljini od nekoliko metara zakazani događaji jedne i druge grupacije.

Predstavnici Saveza za Srbiju – funkcioner Narodne stranke Nikola Jovanović i funkcioner Stranke slobode i pravde i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać na trgu su imali performans kojim su želeli da ukažu na predugu i preskupu rekonstruciju trga, dok su predstavnici gradske vlasti i SNS došli na početak Knez Mihailove da pohvale radove i otvore novu gradsku saobraćajnu liniju koja će se kretati pešačkom zonom.

Izvor : N1

Kada su gradski čelnici krenuli u vožnju električnim mini busom, sreli su predstavnika Saveza za Srbiju.

Funkcioner Narodne stranke Nikola Jovanović je prišao da se pozdravi sa predsednikom Skupštine Beograda Nikolom Nikodijevićem i drugim gradskim funkcionerima, ali se mini bus zaustavio samo na kratko i nastavio vožnju, što je doživljeno kao bežanje.

Krenulo je dobacivanje i guranje sa onima koji su bili van mini busa, a među kojima je bio i odbornik SNS Nemanja Joksimović.

Sukobljeni su se gurali, psovali i dobacivali jedni drugima i duž Čika Ljubine ulice, a u više navrata je skoro pa došlo do ozbiljne tuče.

Međutim, okupljeni su se ipak posle izvesnog vremena razišli.

Na Tviter profilu „1 od 5 miliona“ ranije danas okačen je video na kojem pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović pokušava da otera osobu koja snima video, a koja je stajala ispred mini busa „Vrabac servisa“ u kojem je bio predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

Mladenović: Nemaju politiku, ni ideje, ponašaju se kao rulja, huligani…

U vezi sa incidentima u Beogradu oglasio se i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović. U vozilima su bila deca, neverovatna je stvar da su ljudi pokušali da zaustave tako nešto, rekao je.

„Blokirali su radove, više sati su ukrali vremena, napravili ogromnu materijalnu štetu zaustavljajući radove na Trgu Republike, na Topličinom vencu, nastavljaju sada sa različitim incidentima, provokacijama. Kada nemate politiku, kada nemate ideologiju i ideju, onda se ponašate kao rulja, kao huligani, onda napadate, gurate, sprečavate da prođe to vozilo, i to je verovatno nešto što je ta politika“, naveo je Mladenović.