Mladenović: "Vrabac servis" zbog stanovnika centra grada, ali i turista

Vesti 31. avg 201909:44 > 09:49
N1

Nova linija javnog prevoza "Vrabac servis" uvedena je prvenstveno zbog stanovnika centralne gradske zone, ali nju će koristiti i turisti koji posećuju centar grada, rekao je za RTS pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, prenosi Beoinfo.

On je, naime, naglasio da se sa proširenjem pešačkih zona u centru grada iskazala potreba za ovom vrstom usluge, odnodno uvođenja ove posebne linije.

„Sa ovim elektronskim i ekološkim vozilima sigurno ćemo postići cilj da, s jedne strane, oni ljudi koji žive u ovom delu grada mogu brže da dođu sa jedne na drugu tačku, a sa druge strane, i veliki broj turista koji posećuju centar grada će moći potpuno besplatno da se prevozi“, rekao je Mladenović.

On je precizirao da postoje četiri vozila od kojih je jedno prilagođeno osobama sa invaliditetom, a septembar će biti probni period.

„Vozila će se kretati od 8 do 22 časa, intervali vožnje su na deset minuta, a na trasi se nalazi osam stajališta. Pošto ovaj servis ide kroz pešačku zonu, vozila će se kretati usporeno, ali će svi oni koji ga koriste moći da uživaju u čarima centralne zone. Prolaziće preko Trga republike, Topličinog, Kosančićevog i Obilićevog venca koji su rekonstruisani i gde imamo potpuno nove i uređene površine“, rekao je Mladenović.

On je napomenuo i da je, zahvaljujući saradnji sa Filološkim fakultetom, organizovan poseban kurs engleskog jezika za vozače GSP koji će biti za volanom vozila „Vrabac servisa“ što će posebno doprineti kvalitetu ove usluge.

Mladenović se sa ekipom TV Prva provozao vozilom „Vrabac servis“ kako bi se uverio kako funkcioniše i tom prilikom zaustavio se na Trgu republike najavivši njegovo otvaranje za saobraćaj.

„Trg republike je završen 55 dana pre roka koji je bio projektovan, trebalo je da bude gotov polovinom oktobra. Saobraćaj kreće u devet sati“, najavio je Mladenović.