Vučić: Objavite da sam kriv i za sunce i dolazim kod Vas na N1

Vesti 29. avg 201918:59 > 19:03
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom obraćanja novinarima ispred Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć, zatražio da N1 televizija objavi kako je on lično, iako na to još uvek ne može da utiče, kriv za visoku temperaturu, odnosno, da je "kriv za sunce".

„Ne brinite vi sa N1, nemojte da se ‘vatate za glavu, dobićete priliku. A, to je od sunca? Izvinite, molim Vas. Ja sam mislio zbog onog tenka ispred Dortmundovog stadiona. Ali, ja se nadam danas jednoj vesti – Vučić kriv i za sunce u Beogradu. Bez toga, propašće država, ako to ne bude vest“, rekao je Vučić.

Predsednik je obećao da će doći na N1 pod jednim uslovom.

„Je l’ smem da vas zamolim? Evo, ja vam obećavam – napravite vest da sam kriv za sunce, doći ću i na vašu televiziju, da odgovorim na sva vaša pitanja. Samo jednom tu profesionalnu vest da objavite, kao i sve druge. Moja molba za Vas lično“, obratio se reporterki N1.

N1: Poziv za Vas stoji uvek otvoren

„A i moja molba da objavite da sam zlikovac jedan, majku mu njegovu zločinačku, 33 stepena nam danas napravio“, rekao je Vučić.

Vučić je inače, izjavio da tenk ispred stadiona Crvene zvezde nema nikakve veze sa Vukovarom i pritom je pokazao fotografiju tenka za koji tvrdio da se nalazi ispred stadiona Borusije Dortmund. Ispostavilo se, međutim, da je reč o slici napravljenoj u jednoj nemačkoj kasarni.

Fotografija je napravljena prilikom „Dana otvorenih vrata“ u septembru 2014. godine, što se može videti i na zvaničnoj Fejsbuk stranici tog događaja.