Vučić: Tenk ispred Zvezdinog stadiona nema nikakve veze s Vukovarom

Vesti 29. avg. 201913:10 > 13:13
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je bio iznenađen "histeričnom kampanjom" zbog tenka ispred stadiona "Rajko Mitić" i ocenio da tenk ispred stadiona nema nikakve veze sa Hrvatskom.

POVEZANE VESTI

„Iznenađen sam bio, gledao sam histeričnu kampanju – ‘skupile se ubice da slave Vukovar’ i tako dalje. Nikakve veze ni sa kakvim Vukovarom ništa tamo nije imalo, niti tenk kojem je cev zalivena, nema motor, nema veze sa Hrvatskom niti delom Republike Srpske Krajine. Sve što je objavljeno bila je notorna laž“, rekao je Vučić.

On je istakao da bi više voleo da su navijači Crvene zvezde nešto drugo izabrali kao simbole, ali da navijači sami odlučuju i da do sada nisu uradili ništa protivzakonito.

Vučić je dodao da CSKA iz Moskve ima tenk na stadionu, Arsenal topove ispred stadiona, kao i da Borusija Dortmund ima tenk kao simbol i to sa oznakama „koje podsećaju na neka prošla vremena“.

Govoreći o vozilu u kojem su se vozili igrači Crvene zvezde posle pobede nad Jang bojsima, Vučić je rekao da to nije oklopno vozilo, već „tamić“ koji je dorađen šperpločama.

On je ocenio da o tome govore oni koji neće da pričaju o uspesima Srbije.