Odbačena prijava protiv osumnjičenog za prebijanje urednika portala Žig info

Vesti 26. avg. 201919:13 > 19:16
Podeli:
Izvor: N1

Drugo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv J. P. koji se sumnjičio da je 9. oktobra prošle godine fizički napao urednika portala Žig info Željka Matorčevića i slomio mu jagodičnu kost, prenela je Cenzolovka.

U rešenju koje je potpisala zamenica javnog tužioca Mira Vukojević, između ostalog, piše da „ne postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni izvršio krivično delo teška telesna povreda, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti“, navodi Cenzolovka.

Matorčević je u izjavi za taj portal rekao da nije iznenađen jer „živimo u zemlji u kojoj postoji sve drugo osim vladavine prava, demokratije i logike“.

„Mada, logike možda i ima, jer da sam član Srpske napredne stranke (SNS) i da sam pisao o Simonovićevim (Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osumnjičen kao nalogodavac za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića) prevarama kao o investicijama veka, sigurno ne bih bio pretučen“, konstatuje Matorčević.

Kako je rekao, on ne zna da li policija i dalje istražuje ko ga je pretukao, ali zna da su se u Policijskoj stanici Grocka u poslednjih nekoliko meseci desile promene, kao i da su privođeni inspektori koji su radili na „njegovom slučaju“.

„To sve jasno dokazuje koliko je Grocka zagrizla u korupciju, a samim tim i država Srbija jer je nesposobna da jedan mali lokal, tu nadomak Beograda, iskoreni od korupcije, kriminala i ko zna čega još. Ne treba zaboraviti ni da se vladajuća stranka SNS još nije odrekla svog člana Simonovića koji je verovatno nalogodavac i mog prebijanja, a ne samo paljenja kuće kolege Jovanovića“, rekao je Matorčević.