Maja Pavlović: I dalje čekam poziv iz kabineta predsednika

Vesti 15. avg 201912:01 > 12:05
N1

Vlasnica novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović, koja je u ponedeljak počela štrajk glađu, još nije dobila očekivani poziv na razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Nije mi jasno zašto mora toliko dugo da se čeka na sastanak sa predsednikom. S obzirom na to da je taj sastanak u stvari na njegovu inicijativu, želim da iznesem svoje zahteve i smatram da je on čovek koji je upućen u sve ono kako naša država funkcioniše i gde se šta dešava, da ćemo moći od njega da dobijemo neku smernicu ili neku ideju na koji način da dobijemo odgovore na naše zahteve“, rekla je Pavlović za N1.

POVEZANE VESTI

Maja Pavlović je u ponedeljak treći put stupila u štrajk glađu jer, kako je rekla, ni tri meseca nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić nije bilo pomaka u rešenju nagomilanih problema.

Pavlović protestuje ispred zgrade REM na Trgu Nikole Pašića, a kako navodi, brojne kolege često je posećuju i pružaju joj podršku.

Vlasnica Kanala 9 vodi postupak pred Upravnim sudom, a godinama ukazuje da su takse za autorska prava Organizacije muzičkih autora Srbije i Organizacije proizvođača fonograma Srbije nerealno visoke za lokalne medije.

Pored obračuna naknada za autorska prava, za vlasnicu Kanala 9 sporna je i visina takse za emitovanje programa, kao i pravilnik o dodeli frekvencija.