Voštinić o sukobu kod Predsedništva: Ne poštuju dogovor, ne prezaju od nasilja

Vesti 12. avg 201908:30 > 08:30
N1

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta ocenio je u Novom danu da nije karakteristično za specijalne jedinice vojske da se obračunavaju na način kako se to dogodilo u subotu uveče ispred zgrade Predsedništva.

Voštinić kaže da je istina da bi neko trebalo da čuva zgradu Predsedništva, ali „daleko od toga da bi tako trebalo da je čuva“.

POVEZANE VESTI

„Nije karakteristično, pogotovo za specijalne jedinice vojske, da se onako obračunavaju sa čovekom koji je došao da, kako smo čuli, po dogovoru odnese zahteve ispred Predsedništva. Dakle, očito se radi, prvo, o ljudima koji ne poštuju dogovor, to smo se uverili već godinama, a drugo o ljudima koji ne prezaju od nasilja da neke svoje interese zaštite“, smatra Voštinić.

Poruku predsednika Srbije da će sledeći put zgradu čuvati žene Voštinić je ocenio kao ponižavanje žena.

Prema njegovim rečima, Srbija nije podeljeno već „atomizirano društvo“.

„Mi nemamo dva pola pa da se jedan sa drugim suoči. Mi ovde imamo, s jedne strane, organizovanu kriminalnu grupu i, s druge strane, ljude različitih političkih interesa“, kaže on.

Voštinić ocenjuje da je bojkot izbora izvesnija opcija.

„Sve je učinjeno na planu diskreditacije učesnika u tim pregovorima, a i činjenica da ne učestvuju ljudi koji su za to zaduženi dovoljno govori da nemamo razgovore o izbornim uslovima“, rekao je Voštinić komentarišući okrugli sto koji se organizuje na Fakultetu političkih nauka, uz učešće predstavnika vlasti i opozicije.

On pita zašto se o izbornim uslovima ne razgovora sa institucijama koje su nadležne za sprovođenje izbora.

„Zašto stranka ili predsednik treba da nam obećavaju bilo šta“, ističe Voštinić.

Govoreći o opoziciji, Voštinić je rekao da ne treba objedinjavati niti približavati političke stavove.

„Mi smo politički različiti, neka to i ostanemo. Trenutno se borimo za priliku da te svoje politike kandidujemo“, zaključuje Voštinić.