Novosađanka polila stan benzinom da bi sprečila izvršitelje, iseljenje prekinuto

Vesti 07. avg 201911:27 > 11:42
N1

Izvršitelji su jutros nenajavljeno peti put pokušali da isele porodicu Ninić iz Novog Sada, ali su od toga odustali pošto je stanarka Slobodanka Ninić polila stan benzinom, preteći da će ga zapaliti, saopštila je organizacija ZA Krov nad glavom.

„Jutros, u 7:45 časova, uz brojnu policijsku i podršku bravara, vatrogasaca i hitne pomoć, izvršiteljka Jasna Anđelić je nenajavljeno pokušala opet da iseli porodicu Ninić, u Ulici Modene 1, u Novom Sadu. Obijali su, lomili, sekli ulazna vrata, ali, po peti put, nisu uspeli u tome, jer je Slobodanka Ninić pretila da će zapaliti stan, nakon što ga je polila benzinom“, navela je ta organizacija.

POVEZANE VESTI

Kako navodi ZA Krov nad glavom, dok su izvršitelji pokušavali da uđu u stan, Miroslav Ninić je bio u policijskoj stanici i davao izjavu o krivičnim prijavama koje je porodica podnela protiv izvršiteljke i kupaca stana.

Odazvao se pozivu koji je i njemu i supruzi bio upućen 31. jula, dodaje ta organizacija, istog dana kada je, takođe, izvršiteljka pokušala da ih iseli, ali nije uspela jer je Slobodanka Ninić pretila da će skočiti kroz prozor. Prema njenim rečima, bili su pozvani tada oboje da danas, odvojeno, na 15 minuta razmaka daju izjave o pokrenutoj krivičnoj prijavi.

„Pored toga što mi je zdravlje loše, ne osećam se dobro i moram da mirujem, bila sam i sumnjičava prema ovom pozivu, te ja nisam otišla u policiju. Moje sumnje da je to samo način da nas oboje izvuku iz stana, kako bi oni došli da ga obiju i uđu, obistinile su se. Sva sreća što sam ostala kod kuće. Bilo je vrlo zastrašujuće“, rekla je Slobodanka Ninić aktivistima.

Porodica Ninić je kredit kod Erste banke uzela 2007. godine. U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima. Banci su vratili oko 80.000 i dužni su još toliko. Zbog bolesti supruge kasnili su sa otplatom dve rate kredita, nakon čega je njihov dom stavljen na prodaju. Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra. Pošto smatraju da je u postupku prodaje stana bilo nezakonitosti, podneli su krivičnu prijavu i tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora.

To, međutim, ne odlaže deložaciju jer pravosnažne presude još nema, navodi ZA Krov nad glavom.