Vesić: Preuzeli smo "25. maj" jer opština nema novca da ulaže i vrati dugove

Vesti 06. avg 201913:21 > 13:33
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za N1 da je grad preuzeo upravljanje bazenom "25. maj" od opštine Stari grad jer opština, kako je rekao, nema novca da ulaže u bazen i vrati dugove koji iznose skoro milion evra.

Zato je grad Beograd formirao novo preduzeće koje će upravljati bazenom „25. maj“, ali će dugovi ostati starom preduzeću, koje opština, kako je rekao Vesić, treba da likvidira.

„Mi nismo krivi što su oni došli u dugove, što nisu plaćali ni struju, ni vodu, što nisu plaćali ni grejanje, a bilo je normalno da se plaća. Dugovi ostaju starim preduzećima i opštine treba da ih likvidiraju“, rekao je Vesić.

POVEZANE VESTI:

Na konstataciju da je sportski centar otet, te da je na delu hajdučija, kako je situaciju opisao Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad, Goran Vesić odgovara da sva imovina pripada gradu Beogradu.

„Tako je na osnovu Ustava iz 2006. koji je doneo Bastaćev šef Đilas, koji je bio tada vlast. Oni su doneli Ustav i izbacili opštine iz Ustava i sva imovina koju vidite pripada gradu Beogradu“ rekao je Vesić u izjavi za N1.

„Opštine Vračar i Stari grad su upravljale bazenima, ali im je to oduzeto, jer nemaju novca da ulažu u te bazene. Tako da je situacija jasna i čista kao suza“, dodao je on uz najavu da će grad u rekonstrukciju bazena „25. maj – Milan Gale Muškatirović“ sledeće godine uložiti skoro dva miliona evra.

Zamenik gradonačelnika je dodao da će zaposleni preći u novoformirano preduzeće i da će im biti povećane plate za 20 odsto, a da će korisnici moći da nastave da koriste dosadašnje pogodnosti i Starogradsku karticu.