Đilas: Pobedu u borbi za slobodnu Srbiju sami ćemo izvojevati

Vesti 02. avg. 201912:28 > 12:31
Podeli:
Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je dobro što je međunarodna zajednica prepoznala šta se dešava u Srbiji, što se jasno vidi iz izveštaja Evropske komisije i izjava stranih političara.

„Odluku da bojkotujemo izbore, ukoliko se ne prihvate zahtevi opozicije i primene preporuke Stručnog tima protesta ‘1 od 5 miliona’, doneli smo u dogovoru sa građanima i ona se ne može promeniti. Poverenje koje su nam dali potpisujući Sporazum sa narodom nećemo izneveriti. Zato, bez obzira na posledice, ostajemo privrženi ideji da u zemlji u kojoj nema slobode i demokratije, nema ni izbora“, naveo je Đilas u pisanoj izjavi agenciji Beta.

POVEZANE VESTI

Đilas je dodao da u borbi za osnovne demokratske, ali i evropske vrednosti očekuje podršku svih koji u te vrednosti veruju.

„Ali, to je pre svega naša borba i mi u njoj moramo sami da izvojujemo pobedu, kao i mnogo puta u našoj istoriji“, dodao je on.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da se SAD nadaju da će opozicija u Srbiji odustati od bojkota izbora i da će sa predstavnicima vlasti postići dogovor oko izbornih uslova.

Posle sastanka predstavnika vladajuće Srpske napredne stranke sa predstavnicima opozicije i civilnog sektora na Fakultetu političkih nauka (FPN), održanog uz posredovanje Fonda za otvoreno društvo, Palmer je rekao da „misli da ima mnogo pitanja u vezi sa ravnopravnim (izbornim) uslovima“ u Srbiji.