Simonović podneo i dvanaestu tužbu protiv urednika Žig infa

Vesti 01. avg. 201923:02 > 23:08
Podeli:
Izvor: N1

Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović podneo je dvanaestu tužbu protiv urednika portala Žig info Željka Matorčevića.

Bivši predsednik Opštine Grocka i visoki funkcioner Srpske napredne stranke ovoga puta je Matorčevića tužio zbog teksta u čijem naslovu su upućene psovke na račun Simonovića, parafrazirajući izjavu Vojislava Šešelja iz Haga. Tekst sa spornim naslvom objavljen je na sajtu Žig info 25. aprila 2017. godine.

U tužbi je navedeno da je na Simonovićev račun izneta uvreda samim naslovom, kao i da određene reči nisu stavljene pod navodnike, niti su pojedina slova zamenjena zvezdicom.

Simonović je od urednika Žig infa traži odštetu od 300.000 dinara za nematerijalnu štetu, sa zateznom kamatom, i nadoknadu svih troškova parničnog postupka. Sa poslednjom tužbom Simonović od Matorčevića potražuje ukupno 3,9 miliona dinara.

Vida Petrović Škero, bivša sudija Vrhovnog kasacionog suda, za Cenzolovku je rekla da ovo nije pojedinačan slučaj i da joj je poznato da su neki političari tužili određen medij više od 100 puta.

Ona je dodala da u ovakvim slučajevima, kada se podnose tužbe za pojedinačne tekstove, namera tužioca može biti da „izludi“ tuženog ili da izazove neku drugu reakciju, poput odustajanja od daljeg pisanja ili mogućnosti pravljenja neke vrste nagodbe.

Matorčević je za Cenzolovku rekao da nije iznenađen još jednom tužbom.

„Nisam iznenađen! Kad sam dobio 11. tužbu, najavio sam da očekujem 111. Ovim se samo potvrđuju moje sumnje da Simonović hoće da mi oduzme dragoceno vreme kako ne bih mogao da se bavim novinarstvom, jer ću se od septembra gotovo svakodnevno sa njim viđati na sudu“, pojasnio je on.

Urednik sajta Žig info napominje da će se „vrlo rado“ odazvati svakom sudskom pozivu, ali da se nada da će i Simonović isto postupiti u slučaju koji se vodi protiv njega, a u kom je osumnjičen kao nalogodavac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.