UNS: Vlast u Valjevu pokušala da onemogući novinarki da uđe na konferenciju

Vesti 31. jul 201914:43 > 14:46
N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je što je gradska vlast u Valjevu pokušala da onemogući novinarki i urednici portala Kolubarske.rs Dariji Ranković da prisustvuje konferenciji za novinare u sali Gradskog veća, na koju je pozvana.

Ranković je objavila na portalu kolubarske.rs da joj radnik obezbeđenja najpre nije dozvolio da uđe na konferenciju posvećenu „Tešnjarskim večerima“, insistirajući da napusti zgradu.

POVEZANE VESTI

Pošto su organizatori obavešteni o tom incidentu, rekli su radniku obezbeđenja da je pusti na događaj, navodi UNS.

Jedan od organizatora događaja Veseljko Belušević izvinio se Dariji Ranković na konferenciji za novinare, ali je iz kabineta gradonačelnika Valjeva u utorak uveče medijima poslato saopštenje u kojem se navodi da je Ranković „pokušala da iskoristi i da inscenira još jednu aferu i tako sebe predstavi kao žrtvu vlasti“.

Udruženje podseća da je Ranković nedavno bila izložena medijskim napadima u tekstovima sa internet stranice nepoznatog vlasnika, kao i da je uvredama izložena od 2017. godine, kada je u programu Radio Valjeva svakih pola sata čitano pismo glavnog i odgovornog urednika Zorana Majdaka, u kome su je vređali i lično i profesionalno.

Svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i može se obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali mora poštovati njihovo pravo da bez ometanja obavljaju svoj posao, ukazuje UNS.