Koraks: Moje karikature iz devedesetih su aktuelnije danas nego tada

Vesti 28. jul 201920:36 > 20:37
N1

U Šapcu se po drugi put održava manifestacija “Zona novog optimizma”, u okviru koje se organizuju tribine, predstave i izložbe, između ostalih, i karikatura Dušana Petričića i Predraga Koraksića Koraksa koji za N1 kažu da danas ima isuviše materijala za njihov rad.

Koraksić je za Dnevnik TV N1 rekao da zbog zdravstvenih problema nekoliko dana nije pravio nove karikature, već je objavljivao neke radove iz devedesetih godina.

„I verujte, te karikature su bile aktuelnije sada, nego kada sam ih ’93, ’96. objavio. To je neverovatan podatak, ali to je istina. Potpuno su odgovarale ovom vremenu“, istakao je on.

Petričić je rekao da su karikature kao zdravstveni kartoni na krevetu „ove obolele nacije“.

„Svako jutro lekar dođe, pa pogleda kakvo je stanje stvari. Ono što ja vidim iz mojih i Koraksovih karikatura – temperatura raste. Prešla je 42 odavno. Ne znam dokle ćemo stići“, upozorio je on.

Zona novog optimizma trajaće do četvrtka uveče, a u tom periodu biće organizovano nekoliko tribina na kojima će se, između ostalog, govoriti o ženskim i radničkim pravima, bojkotu izbora i bojkotu parlamenta.