Macura protiv bojkota izbora jer "mala izlaznost ne znači da nisu uspeli"

Vesti 28. jul 201912:02 > 12:06
N1

Šefica poslaničke grupe Stranke moderne Srbije (SMS) Tatjana Macura izjavila je da je protiv bojkota izbora jer to ne znači da će buduća vladajuća većina izgubiti legitimitet.

„To kod nas nije zakonom uređeno, pa samim tim ni međunarodna zajednica neće odreagovati. Mala ili manja izlaznost neće značiti da izbori nisu uspeli“, rekla je Macura za Blic.

S obzirom na to da se na proleće sedeće godine očekuju istovremeno parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, Macura tu vidi šansu da se postojeći sistem uzdrma preuzimanjem vlasti na lokalu i u pokrajini.

Ona je ocenila da su slabe tačke opozicije nedostatak jasnog programa u vezi sa najvažnijim državnim pitanjima. „Opozicija prvo mora da se dogovori o najvažnijim pitanjima da bi mogli da se pocene njeni dometi i da bi se radilo na jedinstvu – da li vidi Srbiju u EU, da li želi da reši krizu na Kosovu, da li želi da menja sistem u kojem državom neće upravljati isključivo stranački poslušnici, da li želi slobodno tržište, jaku domaću privredu, decentralizovanu državu …“, rekla je Macura.