"Jedan od pet miliona": Fotografije Komunalne milicije objavljene na Informeru

Vesti 27. jul 201922:54 > 23:12
Tanjug/Tanja Valič

Pokret Jedan od pet miliona saopštio je da je Komunalna milicija zloupotrebila službenu dužnost, jer su na portalu dnevnog lista Informer objavljene fotografije aktivista pokreta koje je načinio komunalni milicajac, a ne fotoreporter.

Kako je navedeno u saopštenju „Jedan od pet miliona“, fotografije na Informerovom portalu objavljene su u 19.42 i na njima se nalaze aktivisti u Terazijskom tunelu, fotografisani tokom performansa koji je prijavljen i regulisan sa pripadnicima policije. 

PROČITAJTE I:

„Tražimo odgovornost za fotografije koje su bez pristanka izašle na portalu dnevnog lista Informer i zahtevamo odgovor glavnog urednika tog lista Dragana J. Vučićevića u kome će se javno izviniti svima čija je privatnost na ovaj način ugrožena“, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da je komunalna milicija aktivistima pokušala da otme kofe kojima su čistili tunel, kako bi se nalepnice lakše zalepile i istakli da postoji „uska saradnja“ te institucije, Srpske napredne stranke i redakcije Informera. 

Taj pokret je dodao da su fotografije aktivista Jedan od pet miliona objavljene i na privatnom profilu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.