Đukić Dejanović: Nije tačno da je 13.000 majki uskraćeno Zakonom o porodici

Vesti 25. jul. 201919:50 > 19:55
Podeli:
Izvor: N1

Ministarka zadužena za demografiju Slavica Đukić Dejanović negirala je da je 13.000 majki uskraćeno primenom Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom.

Odgovarajući na pitanje poslanice LSV Olene Papuge kada će biti izmenjen taj zakon zbog kojeg je oštećen velik broj majki, ministarka je rekla da je taj broj manji i da je pogrešno interpretirana informacija Vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

„Krivo je interpretirana jedna informacija koja je iz Vlade izašla i to ne odgovara istini, ali ćemo u svakom slučaju na jesenjem zasedanju imati prilike da ispravimo sve što je moguće, a izvesne greške jesmo uočili“, rekla je Đukić Dejanović.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da će izmena tog zakona biti najverovatnije posle letnje pauze.

Ona je rekla da će biti ispravljene greške prema ženama čija su primanja natprosečna, a njihova prava su oštećena zakonom. Rekla je i da će biti ispravljene greške zbog kojih pojedine majke primaju i 800 dinara mesečno.

Brnabić je kazala da se razmatraju smanjenje računanja proseka plate sa 18 na 12 meseci, i da se razmara da li da se ženama koje primaju 800, 1.000 ili 2.000 dinara „obezbedi minimalna plata, prva tri meseca ili godinu dana“.