MUP nudi 500.000 dinara za podatke o osobi koja je pratila ženu Predraga Malog

Vesti 25. jul 201914:55 > 15:00
Izvor: MUP Srbije

Direktor policije Vladimir Rebić raspisao je nagradu od 500.000 dinara za pružanje informacija koje će omogućiti identifikovanje muškarca za kog se sumnja da je ugrožavao sigurnost M.A. i njene šestomesečne ćerke, saopšteno je danas.

„MUP intenzivno traga za nepoznatim muškarcem imajući u vidu da se, u skladu sa nalogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, sprovode predistražne radnje zbog sumnje da je on ugrozilo život i telo M.A. i njene šestomesečne ćerkice, pa u cilju identifikovanja ovog lica, pozivamo građane da pruže potrebne informacije o osobi čiju fotografiju ujedno dostavljamo“, navelo je ministarstvo u saopštenju.

Građani koji imaju tražene informacije mogu da se prijave na broj telefona 064/724-1019.

U saopštenju se ne navodi o kojem slučaju je reč ali se u javnosti već nekoliko dana pominje da je nepoznati muškarac danima uhodio nevenčanu suprugu brata ministra finansija Predraga Malog dok je šetala dete.

Njeni inicijali odgovaraju inicijalima osobe pomenute u saopštenju ministarstva.

Podsetimo, dan nakon što je KRIK objavio da Predrag Mali već pet godina vozi „audi“ u vlasništvu firmi srpskih biznismena Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, više tabloida objavilo je fotografije osobe za kojom traga MUP, navodeći da je reč o novinaru KRIK-a koji je navodno pratio nevenčanu suprugu Predraga Malog.

KRIK je takve navode demantovao rečima da osoba koja se vidi na snimcima sigurnosnih kamera, a koje koiste tabloidi, nije njihov ni saradnik ni novinar.