Potpredsednik Srpske liste: Nakon ostavke Haradinaja još žešći pritisak na Srbe

Vesti 21. jul 201922:27 > 22:32
Izvor: N1

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da hapšenje Srbina Gorana Stanišića na administrativnom prelazu Jarinje ide u prilog činjenici, koju je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da će nakon ostavke Ramuša Haradinaja početi još žešći pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji.

„Srpska lista podržava stav da će državni organi povesti računa kako bi očuvali mir, ali i nastavili projekte za unapređenje Srba na Kosovu i Metohiji“, rekao je Simić za TV „Prva“. 

POVEZANE VESTI:

Govoreći o izjavi predsednika skupštine Kosova Kadrija Veseljija da veruje da će se optuženi pripadnici takozvane OVK vratiti nevini iz Haga, Simić je rekao da srpski narod previše čeka pravdu za svoje žrtve. 

„Srpska lista zahteva od svih međunarodnih činilaca da se odgovorni za sve zločine pronađu i sankcionišu“, rekao je Simić.

Odgovarajući na pitanje da li će Srpska lista učestvovati na eventualnim izborima na Kosovu, Simić je rekao da tu stranku na to obavezuje poverenje dobijeno na nedavno održanim izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i Metohije. 

„Uvek ćemo se boriti za svoj narod. Srpski narod želi legitimne predstavnike. Za Srpsku listu vlada Kosova je pala onda kada smo je napustili zbog poteza prištinskih zvaničnika“, zaključio je Simić.