Tači: Poštujem odluku Haradinaja, još nekoliko čelnika OVK pozvano u Hag

Vesti 19. jul. 201918:49 > 18:52
Podeli:
Izvor: REUTERS/Hannibal Hanschke

Predsednik Kosova Hašim Tači saopštio je da će nakon ostavke premijera Ramuša Haradinaja delovati u skladu sa ustavnim ovlašćenjima i potvrdio je da je, pred Haradinaja, Specijalni sud pozvao još nekoliko čelnika OVK.

On je na Fejsbuku napisao da je „sa žaljenjem saznao da je Specijalni sud pozvao bivšeg šefa Štaba OVK i njegovog aktuelnog savetnika Bisljima Zurapija, bivšeg komadanta operativne zone Dukađini Ramuša Haradinaja, kao i još nekoliko bivših čelnika OVK“.

POVEZANE VESTI

 „Iz medija sam informisan i o odluci premijera Haradinaja da podnosi neopozivu ostavku. Poštujem njegovu odluku i kao predsednik Kosova uveravam vas da ću delovati u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima, o čemu će građani biti obavešteni na vreme“, kazao je Tači, prenosi RSE.

On je dodao da veruje u čistu borbu OVK i u visoke moralne vrednosti „vojnika slobode“.

„Ni vrednosti naše slobode, ni borbu OVK neće niko moći da ugrozi“, zaključio je on.

Haradinaj je danas podneo ostavku, uz obrazloženje da je dobio poziv od Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu, u svojstvu osumnjičenog.

Specijalizovano tužilaštvo u Hagu nije moglo da da bilo kakvu informacije u vezi sa tim slučajem, što je i do sada bila praksa.