Udruženje zove Vučića i Stefanovića u Rakitu: Tamo je koncentracioni logor

Vesti 19. jul 201914:55 > 14:59
Tanjug/Dimitrije Goll

Predstavnici udruženja Temska i mesne zajednice Rakita pozvali su predsednika države i ministra unutrašnjih poslova da dođu u mesto Rakita kod Babušnice da vide šta se dešava, dok ne bude kasno i neko nastrada, ili da se Aleksandar Vučić konačno oglasi po pitanju malih hidroelektrana.

Aleksandar Jovanović iz Udruženja Temska upozorio je na konferenciji za novinare da se u Rakiti „sve vreme dešava koncentracioni logor“ i da privatno obezbeđenje investitora Gorana Belića patrolira sa bejzbol palicama po selu i da se „ljudi prebijaju, kamenuju“.

Za Belića zakon ne važi, a nas pozivaju na informativne razgovore, svaki dan stižu tužbe, rekao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Desimir Stojanov iz Mesne zajednice Temska je, konstatujući da policija uoči i za vreme trajanje konferencije, iako je pozvana, nije došla da skloni muškarca koji ih je provocirao i na svaki način pokušao da na sebe skrene pažnju novinara, šta onda da očekuje od policije u Babušnici.

Bezakonje u Rakiti se dve godine konstantno nastavlja, Belić radi mimo svih predviđenih zakonskih procedura, naglasio je Stojanov, napomenuvši da je dobio batine od investitorovog obezbeđenja kad je pokušao da snimi neke od nelegalnih radnji.

Doveo je desetak batinaša da obezbeđuju gradilište, tamo gde on kaže da je gradilište, gde on želi da prođe cevovod, na našim imanjima, objasnio je on.

Aleksandar Panić, predsednik Saveza mesnih zajednica Stara planina je, nabrajajući sve propise koje je investitor male hidroelektrane „Zvonce“ prekršio od 2016. godine, kada su radovi počeli, podsetio i da je, od 220 stanovnika Rakite, više od 170 potpisalo peticiju protiv gradnje, ali se opština Babušnica na to oglušila.

Organizatori konferencije, Građanske inicijative i Kuća ljudskih prava i demokratije, nisu dozvolili prisustvo ni ulaz u zgradu ekipi dnevnog lista Informer.