Danas: Budžetska inspekcija u opštini Grocka

Vesti 19. jul. 201900:01 > 00:10
Podeli:
Izvor: N1

Budžetska inspekcija počela je u četvrtak da kontroliše korišćenje javnih sredstava u Opštini Grocka prema prijavama portala Žig info.

„Bilo je tu dosta malverzacije, ali najbolje je sačekati da vidimo šta će oni da pronađu“, kazao je za list Danas novinar tog portala Milan Jovanović.

POVEZANE VESTI

Taj list dodaje da će se naredne nedelje nastaviti sudski postupak u kojem se za paljenja kuće Milana Jovanovića terete bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, Vladimir Mihailović, Aleksandar Mirković i Igor Novaković.

Simonović je optužen da je naložio paljenje automobila Jovanovića kao opomenu novinaru i obećao nagradu za to, pa je 12. decembra u njegovu garažu ubačen molotovljev koktel od kojeg je izgorela i kuća i pričinjena šteta veća od pet miliona dinara.

Prema optužnici, napravljen je svojevrsni lanac optuženih u tom krivičnom delu. Tako je Simonović zatražio od policajca Vladimira Mihailovića da nađe nekog da zapali auto, on je to predočio Igoru Novakoviću koji je angažovao Aleksandra Marinkovića, kao neposrednog izvršioca u zamenu za otpisivanje novčanog duga.