Milićević o uvredama Šešelja: Bilo je i gorih stvari, Radulović je svirao gitaru

Vesti 17. jul 201914:48 > 15:02
N1

Potpredsednik Skupštine Srbije (SPS) Đorđe Milićević ocenio je da je u parlamentu bilo "i gorih stvari" od uvreda koje je lider radikala Vojislav Šešelj uputio novinarki lista "Danasa" Snežani Čongradin.

Milićević ocenio je dodao da je on, kao šef poslaničke grupe SPS-a, odgovoran za svoj poslanički klub i politiku vladajuće koalicije, „ali ne i za druge političke stranke“. Navodeći da je skupštinski Poslovnik „nedorečen“ u vezi sa „institutom poslaničkih pitanja“, Milićević je kazao da su socijalisti insistirali da taj akt bude precizniji, i da se donese etički kodeks kojim bi se definisala pravila ponašanja poslanika.

POVEZANE VESTI:

„Svako odgovara za izgovorenu reč i za svoje postupke. Politika Vlade Srbije je jasna i nedvosmislena, politika opozicije je nesto drugo. Ko je u svemu tome u pravu daće sud građani na narednim izborima, ali ne može vlađauća koalicija biti odgovorna za način i politiku opozicione političke partije“, kazao je novinarima potpredsednik Skupštine. 

Prema njegovim rečima, u Skupštini je bilo „i gorih stvari“ od uvreda koje je Šešelj uputio novinarki „Danasa“. 

Kao primer je naveo da je lider Dveri Boško Obradović uneo kamen u plenarnu salu, burek i jogurt, a da je predsednik Pokreta „Dosta je bilo“, Saša Radulović u holu zgrade parlamenta svirao gitaru i pevao ‘Pada vlada’.

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je juče da bi novinarku „Danasa“ Snežanu Čongradin osudio na 20 godina zatvora jer je u reportaži iz Potočara napisala da je Srbija u Srebrenici počinila genocid. 

„Ona kaže Srbija je izvršila genocid i to će proći nekažnjeno, a nama stižu primedbe da u Srbiji nema slobode štampa, a ja bih svakog ovakvog novinara poslao na 20 godina robije pa neka grade od njega mučenika i opozocionog lidera“, rekao je Šešelj.