Rektorka nakon ostavki profesora: Ne vršiti pritisak na Odbor za etiku BU

Vesti 16. jul. 201914:10 > 14:11
Podeli:
Izvor: Screenshot

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je da ne treba vršiti pritisak na Odbor za profesionalnu etiku, već da mu treba dozvoliti da radi svoj posao kada je reč o slučaju doktorata ministra finansija Siniše Maloga.

Ona je za Fonet ocenila da su izjave, poput one akademika Dušana Teodorovića, u kojima se tvrdi da Odbor za profesionalnu etiku nema hrabrosti da preseče i zvanično potvrdi da je doktorat ministra finasija plagijat, neprimerene, uvredljive i da predstavljaju vid pritiska na to telo.

Rektorka je pohvalila „prilježnost“ u radu univerzitetskog Odbora i njegovu odluku da doktorat Siniše Malog vrati Fakultetu organizacionih nauka na ponovno odlučivanje ocenila kao način da se iskoriste svi resursi i utvrde sve činjenice kako bi se na kraju donela ispravna odluka.

Profesor Ognjen Radonjić podneo ostavku na članstvo u Veću naučnih oblasti pravno-ekonomskih nauka Univerziteta u Beogradu, sledeći, kako je naveo u pismu dekanu BU i Naučno-nastavnom veću, „svetli primer Slobodan Prvanovića“, zamenika člana Odbora za profesionalnu etiku.

Rektorka Popović kaže da joj je žao zbog njihovih odluka, ali ukazuje i da je to njihovo pravo.