Đorđević: Svaki problem građana je zapravo problem države

Vesti 09. jul 201911:21 > 11:24
Tanjug/Zoran Žestić

Država je uspešna onoliko koliko su uspešni njeni građani i svaki problem građana je zapravo problem države, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević čestitajući Svetski dan stanovništva, koji se obeležava danas.

„Mi želimo da napravimo državu po meri građana. To su reči našeg predsednika Aleksandra Vučića i svako od nas u Vladi Srbije u svom segmentu radi na tome“, rekao je Đorđević na ceremoniji u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ na obeležavanju Svetskog dana stanovništva koji je ustanovljen 1989. godine povodom rođenja petomilijarditog stanovnika planete Zemlje 1987. godine.

On je poručio da će Ministarstvo nastaviti da svoj posao obavlja u interesu građana svih 365 dana u godini.

Đorđević se obratio držeći u rukama devojčicu, sa kojom je, kako je rekao, sakupljao lišće u Botaničkoj bašti.

Kao ilustracija uspešnih životnih priča tokom ceremonije su se obratili mladi migranti iz Iraka Isvan Karoks koji je dobio azil u Srbiji, naučio srpski i poručio da mu je u Srbiji super.

Solistkinja opere Narodnog pozorišta Nataša Tasić Knežević opisala je svoje iskustvo kao Romkinje koja se bavi zanimanjem koje se od nje ne očekuje i poručila da ako Srbija hoće u EU mora da prevaziđe jaz između „nas i vas“.

„Mi smo svi isti i mi smo svi ljudi“, rekla je Tasić Knežević.

Studentkinja Andrijana Luković koja je odrasla u hraniteljskoj porodici podsetila je da iz hraniteljskih porodica potekli i Stiv Džobs i Džon Lenon.