Jovanović: Beogradska vlast lažno prikazala 67 miliona evra kao budžetski prihod

Vesti 08. jul 201911:15 > 11:17
FoNet/Nenad Đorđević

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je gradska vlast lažno prikazala 67 miliona evra od prodaje karata za javni prevoz kao budžetski prihod, čime je grubo prekršen zakon.

„Ovo je veliki skandal i pokazuje potpunu nekompetentnost ili zlonamernost gradske vlasti. Prihod od prodaje karate pripada preduzećima koja obavljaju javni prevoz, prvenstveno GSP-u, što je potvrdila i Državna revizorska institucija (DRI)“, rekao je Jovanović novinarima ispred opštine Zvezdara, gde je SzS podržao bojkot današnje sednice skupštine te opštine.

DRI je u svom izveštaju utvrdio i da je iz gradskog budžeta nepravilno potrošeno čak 240 miliona evra, dodao je Jovanović.

Jovanović je upozorio da grad takvom praksom obmanjuje javnost o većem suficitu u gradskog kasi, ali i radi na urušavanju GSP-a.

Šef odborničke grupe SzS i potpredsednik Narodne stranke je izrazio sumnju da gradska vlast „ovakvim mahinacijama“ priprema privatizaciju GSP-a.

„Prošle godine je iz gradskog budžeta dato sedam milijardi dinara subvencija za javni prevoz i sve je to otišlo privatnim prevoznicima. Sa jedne strane imamo lažni suficit, a sa druge direktno urušavanje GSP-a, koje i građani osećaju na svojoj koži“, rekao je Jovanović.