MUP demantuje navode CarGo: Nije bilo fizičkog kontakta u Batajnici

Vesti 05. jul 201911:13 > 11:20
N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova demantovalo je navode udruženja CarGo da su pripadnici Interventne jedinice juče u Batajnici udarili jednog od članova njihovog udruženja, navodi se u saopštenju.

„Ističemo da smo šokirani lažnim tvrdnjama koje je ovo Udruženje saopštavalo u različitim oblicima, počev od toga da je pripadnik Interventne udario pendrekom u kuk izvesnog člana CarGo, sve do finalne verzije ovih lažnih tvrdnji da ga je udario vozilom Interventne jedinice“, navodi se u saopštenju MUP.

Kako se navodi, „zarad istinitog informisanja javnosti, ističemo da su policijski službenici juče u Batajnici bili prisutni po pozivu Komunalne policije i to radi sprečavanja narušavanja javnog reda i mira“.

„Policijski službenici tom prilikom nisu primenjivali nikakva policijska ovlašćenja, sredstva prinude niti je bilo ikakvog fizičkog kontakta između prisutnih i policijskih vozila, te se radi o apsolutnim izmišljotinama“, navodi se u saopštenju.

Kako je CarGo ranije saopštio, „tokom intervencije policije u Batajnici u četvrtak popodne povređen je jedan od članova Udruženja koga je interventna jedinica policije udarila vozilo, posle čega su članovi krenuli u mirnu protestnu vožnju do Komunalne policije kako bi zatražili odgovore“.