Brnabić: Vidi se šizofrenija, tzv. intelektualna elita svaki dan iznosi neistine

Vesti 04. jul 201910:56 > 10:57
Tanjug/Sava Radovanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se vidi jedna "šizofrenija" jer "takozvana intelektualna elita" svaki dan na naslovnim stranama nekih medija iznosi neistine i deli narod iako za to optužuje vlast.

„Vi se onda pitate da li morate svaki dan da na to odgovarate ili ne, ali ako to ne činite neistina će izgledati kao istina“, rekla je Brnabić u gostovanju na TV Pink, gde je skoro celo vreme posvetila tome, uz navođene „primera ludosti i malicioznosti“.

Ona je rekla da za razliku od takvih ima mnogo intelektualaca, koji iako nisu za predsednika države Aleksandra Vučića, razumeju šta ova vlast radi i smatraju da sa tom vlašću Srbija ima šansu.

Pročitajte još:

Pominjući šta je objavljeno u nekim medijima, ona je za ocenu istoričarke Dubravke Stojanović, u nedeljniku NIN da vlast gura narod u sukob, rekla da je to „nebulozna stvar“.

Brnabić je pitala o kakvom se „stepenu ludila“ radi kad Rada Trajković izjavi (u listu Danas) da Vučić pokušava da diskredituje istragu Prištine, iako je „Priština sama sebe diskreditovala“.

„Da li je vladavima prava ako on odgovora za svoje reči i poziv na puč ili je vladavina prava ako pustite da svako govori šta hoće. Evo recite mi, pošto ja više ne znam“, rekla je Brnabić, komentarišući pisanje Milojka Pantića.

Brnabić je rekla da Vučića takozvana elita optužuje za zapaljive izjave iako u Beograd dolazi član Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliot Engel da čuje šta ima da kaže predsednik Srbije.

„Oni kažu da mi delimo narod i guramo ga u sukob, a kažu da postoji naš narod i Đilasov narod“, rekla je Brnabić.

Ona je tokom intervjua rekla i da je „strašno“ što su Priština i Tirana potpisali sporazum o zajedničkoj spoljno politici i da je „sandalozno“ da još nema reakcije Amerike i Evropske unije.

Govoreći o radu Vlade Srbije, Brnabić je rekla da je to jedan tim sa Vučićem i da je ne zanima da li će je neko zbog takvog stava nazvati fikusom, već će se nastaviti da takvom načinom rada.

„Ne stidim se da kažem – nama predsednik Srbije pomaže svaki dan“, rekla je Brnabić, ističući da je njegova uloga presudna u dovođenju investitora.