Matorčević: Nismo mi Simonovića prozvali bahatim, Vučić ga je tako nazvao

Vesti 03. jul. 201918:01 > 18:03
Podeli:
Izvor: N1

Bivši predsednik Opštine Grocka i funkcioner SNS Dragoljub Simonović po deveti put je tužio urednika Žig Infa Željka Matorčevića. Ovog puta zbog teksta "Bahati naprednjak ponovo uhvaćen u laži! Policijski izveštaj demantuje prvog čoveka Grocke". Matorčević kaže da nisu novinari Žig infa Simonovića prozvali bahatim, već "njegovi".

„Izađe tadašnji predsednik Vlade Aleksandar Vučić i kaže da će bit ismenjeni svi bahati direktori. I Simonovića i još troje njih. On je izašao i rekao bahati, nismo mi to izmislili. Nismo ga mi prozvali bahati, njegovi su ga prozvali bahati“, rekao je u Matorčević u Danu uživo odgovarajući na pitanje da li više vaga reči posle devet tužbi bišeg predsednik opštine Grocka.

Dragoljub Simonović je poslednje dve tužbe podneo zbog tekstova uvredljive sadržine, koji su nastali 2016, 2017. i 2018. godine. Upitan da li su ga tužbe Simonovića iznenadile, urednik Žig infa kaže da u tim tužbama građanin Simonović, koji je u vreme tekstova bio predsednik opštine i javna ličnost, tuži građanina Matorčevića, ne novinara, jer je javno ispred prodavnice čitao navode iz drugih medija.

POVEZANE VESTI

„Od tih devet tužbi tri su podnete protiv mene lično, fizičkog lica, a nismo ih mi sa Žig infa uradili, već smo preneli pisanje drugih medija“, rekao je Matorčević.

Kaže da ga prve tri tužbe nisu toliko iznenadile, ali da se sa devet tužbi prešla granica dobrog ukusa.

„Bukvalno svakog petka dobijamo po jednu“, ističe urednik Žig infa i objašnjava da se svaka tužba odnosi na poseban tekst.

Gost Dana uživo celu situaciju vidi kao vrstu pritiska, odnosno njegov nastavak još od vremena kada je Dragoljub Simonović bio predsednik opštine.

„Dok je Simonović bio na vlasti razni su pritisci bili. Obezbeđenje ne da da prisustvujete na javnim sednicama, isključenje struje, kanalizacije, vode. Kada se oduprete i tome onda je usledilo moje prebijanje u oktobru. Međutim, 11. decembra zapaljena je kuća novinaru Milanu Jovanoviću. Onda Simonovića skidaju sa vlasti i sada jedna logika takvog čoveka je ‘ko su Jovanović i Matorčević da prežive sve to i sad ću ja njih da tužim’. Devet tužbi za dva meseca“, podseća Matorčević.

Govoreći o stiuaciji u Grockoj posle smene Simonovića, on kaže da se ljudi osećaju slobodnije da daju informacije i da su se ohrabrili.

Ističe da se portalu Žig info obraćaju građani I iz drugih opština u Srbiji šaljući podatke i dokumentaciju, u želji da se istraže njihove lokalne teme.

„Kada smatram da je jaka tema, da nije samo za Kraljevo ili Zaječar, da se tiče cele Srbije, ja podatke i dokumentaciju prosledim nekim drugim medijima, pa oni odluče da li će da rade. Mi nemamo kapaciteta da to istražujemo“, kaže Matorčević.