Brnabić obišla radove na Kliničkom centru, radnici pozdravljaju "živela Srbija"

Vesti 03. jul 201917:14 > 17:15
Podeli:
Izvor: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić posetila je danas gradilište Kliničkog centra Srbije i izrazila zadovoljstvo što radovi teku I brže od planirane dinamike, napominjući da se politika u zdravstvu zasniva na četiri stuba - izgradnja infrastrukture, opremanje, specijalizacija i povećanja plata.

Brnabić je zahvalila radnicima koji po različitim vremenskim uslovima rade, a oni su je pozdravili uzvicima „živela Srbija“.

Ona je najavila i da je posle Kliničkog centra Niš, radova na izgradnji KC Srbija u Beogradu, od Evropske investicione banke (EIB) dobijeno zeleno svetlo za Klinički centar Vojvodine, pa se radovi u toj ustanovi očekuju u januaru ili februaru.

Zajedno sa EIB, dodala je Brnabić, radi se i projektna dokumentacija za Klinički centar Kragujevac.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će izgradnjom KC Srbije građani Beograda i Srbije dobiti novih 900 kreveta u poluintenzivnoj nezi, 200 kreveta u intenzivnoj nezi, 30 novih operacionih sala i 70 kreveta u dnevnoj bolnici.

Izvor : Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović rekao je da ga je premijerka obavestila da je EIB odobrila početak tenderske procedure za izbor izvođača radova.

„To je najvažnija vest za pokrajinu u proteklih nekoliko godina, možda čak i decenija. Biće izgrađeno više od 30.000 kvadratnih metara novog prostora i dobijeno skoro 400 kreveta“, rekao je Mirović.