Vulin: Kadeti na vežbi pokazali da će biti dobri oficiri

Vesti 30. jun 201919:18 > 19:19
Izvor: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je završnu vežbu kadeta Vojne akademije "Diplomac 2019" i ocenio da su kadeti pokazali veoma dobru obučenost i da će od njih biti dobri oficiri.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je u pratnji načelnika Generalštaba VS generala Milana Mojsilovića posetio na Pasuljanskim livadama završnu vežbu kadeta pod nazivom „Diplomac 2019“, u kojoj su učestvovali i slušaoci za rezervne oficire.

Ministar je poručio da je obuka jedna od stvari na kojoj Ministarstvo odbrane posebno insistira i da svaki pripadnik Vojske Srbije mora biti vrhunski obučen.

„Posle dugog niza godina, Vojnu akademiju završava i jedna klasa pilota borbenih helikoptera, što nismo radili još od 1998. godine. Vojska se oprema, vojska se naoružava, ali iznad svega, vojska se obučava i posebno će se voditi računa o tome da svaki naš pripadnik ume da iskoristi sva sredstva koja su mu na raspolaganju i da ume da prenese svoje znanje na ljude koje će sutra voditi“, rekao je ministar Vulin.

Kadeti završne godine rodova pešadije, oklopnih jedinica, avijacije i atomsko-biološko-hemijske službe, kao i slušaoci kursa za rezervne oficire, održali su danas taktičku vežbu sa bojevim gađanjem.

Vežbu „Diplomac 2019“ obišli su i zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović, komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović i komandant Treće brigade Kopnene vojske brigadni general Slađan Stamenković.