Simonović deveti put tužio urednika portala Žig info, traži ukupno tri miliona

Vesti 28. jun 201918:30 > 18:40
N1

Bivši predsednik Opštine Grocka i funkcioner SNS-a Dragoljub Simonović deveti put je tužio urednika portala Žig info Željka Matorčevića, a s poslednjom tužbom, od njega potražuje ukupno tri miliona dinara, piše portal Cenzolovka.

Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, optužen za paljenje kuće novinara tog sajta Milana Jovanovića, je deveti put tužio Matorčevića zbog, kako u tužbi stoji, „objavljivanja tekstova na raznim internet stranama izuzetno uvredljive sadržine“, čime je, kako tvrdi, uzrokovao štetu tužiocu.

Kao dokaz, sudu je priložen tekst objavljen na sajtu Žig info pod nazivom „Bahati naprednjak ponovo uhvaćen u laži! Policijski izveštaj demantuje prvog čoveka Grocke! (Novi dokazi – afera struja)“, prenosi Cenzolovka.

I ovog puta Simonović traži odštetu od 300.000 dinara. Zaključno sa ovom tužbom, od Matorčevića hoće da naplati ukupno tri miliona dinara.

U izjavi za Cenzolovku Matorčević kaže da očekuje još tužbi i da mu je situacija u kojoj se nalazi neshvatljiva. „Sad stvarno više nemam reči, bez komentara sam. Ovo je pritisak na mene kao novinara. U septembru, oktobru i novembru gotovo da ću imati svakodnevna suđenja sa njim, ne znam kako ću tih dana uopšte funkcionisati“, navodi  Matorčević.