Drecun: Cilj humanitarne katastrofe na Kosovu je izazivanje sukoba sa Srbima

Vesti 27. jun 201909:43 > 09:45
N1

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da je u toku "završna faza plana zvanog takse", čiji je cilj izazivanje sukoba sa Srbima i državom Srbijom.

„Priština radi na tome da izazove sukobe“, rekao je Drecun, na TV Pink.

Prema njegovim rečima, izazivanje humanitarne katastrofe, odnosno to da Srbi ostanu bez osnovnih životnih potreba je sredstvo ka cilju – da se dođe do onemogućavanja dijaloga i da se stvore uslovi za sukob sa državom Srbijom.

Cilj, je prema Dracunovom mišljenju, da se „stvori takva situacija na severu Kosova koja bi bila neizdrživa za srpski narod, koja bi definitivno ugrozila njegov fizički opstanaka i koja bi naterala Srbiju da pomogne svom narodu, kao što to i do sada čini, a da onda Albanci isprovociraju sukobe sa državom Sribijom i sa srpskim narodom na severu Kosova“.

Drecun kaže da je namera vlasti u Prištini da se odgovornost za to što nema nastavka dijaloga prebaci na Srbiju, zatraže kaznene mere protiv Srbije, a da onda krenu putem ujedinjenja sa Albanijom.

„Neophodno je nastaviti snabdevanje srpskog stanovništava, ali i biti izuzetno pažljiv da nas Haradinaj i ostali u Prištini ne uvuku u tu zamku, da dođe do nekih sukoba i da onda odgovornost za sve što se bude dešavalo bude prebačeno na nas“, rekao je Drecun.