Kanal 9 ne duguje porez, vlasnica čeka ispunjenje obećanja Olivere Zekić

Vesti 26. jun 201915:54 > 15:55
Podeli:
Izvor: N1

Novosadaska televizija Kanal 9, čija vlasnica i direktorka Maja Pavlović je nedavno štrajkovala glađu ukazujući na probleme sa državom, nalazi se u poreskoj preplati, saznaje FoNet posle postupka poreske kontrole koji je trajao tri i po godine.

Jedan od zahteva Maje Pavlović tokom štrajka glađu bio je upravo da se reši spor Kanala 9 i Poreske uprave, na čije rešenje se žalila.

Poreska uprava je 2016. godine donela rešenje o prinudnoj naplati u iznosu od 254.569,20 dinara za neplaćene poreze i doprinose. U drugom, ponovnom postupku, Poreska uprava je konstatovala da ne postoji osnov za obračun poreza novosadskom Kanalu 9.

Maja Pavlović rekla je za FoNet da duže od tri godine nisu mogli da dobiju odluku o žalbi koja je konačno stigla juče. Upitana da prokomentariše trenutnu situaciju, ona kaže da je „i dalje teško, ali se stvari pomeraju sa mrtve tačke“.

POVEZANE VESTI

„Vidi se pomak, situacija se rešava, dajemo sve od sebe da budemo strpljivi koliko god je moguće u ovom momentu. Čekamo da vidimo rezultate konkursa u gradu i Republici, ali čekamo i ispunjenje obećanja Olivere Zekić iz Regulatornog tela za elektronske medije da će nam OFPS vratiti 400.000 dinara“, rekla je Pavlović za FoNet.

Maja Pavlović je 23 dana štrajkovala glađu zbog loših uslova u kojima se nalazila njena televizija, ali i drugi lokalni mediji.

Posle sastanka sa predsednicom Vlade Ane Brnabić, Pavlović je prekinula štrajk i do sada su ispunjena tri od ukupno devet njenih zahteva, a kaže da je „i dalje u svakodnevnoj komunikaciji“ sa predstavnikom kabineta premijerke.