Gašić nije želeo da odgovara na pitanja o izveštajima

Vesti 06. apr 201514:11 > 15:42
Tanjug/Marko Đoković

Ministar odbrane Bratislav Gašić, iako se danas dva puta pojavio u javnosti, nije želeo da odgovara na niz pitanja koja su se otvorila nakon objavljivanja izveštaja komisija Vojske Srbije o padu vojnog helikoptera 13. marta kad je poginulo sedam osoba.

povezana vest

Objavljivanjem izveštaja o padu vojnog helikoptera, umesto da se sazna istina kako se tragedija dogodila, otvorio se niz novih pitanja.

Između ostalog, ko je od ministra odbrane Bratislava Gašića zahtevao angažovanje helikoptera, zašto nije poštovana propisana procedura već je ministar komunicirao sa komandantom 204 vazduhoplovne brigade Predragom Bandićem koji je u tom trenutku bio na godišnjem odmoru, kao i zašto je helikopter poleteo ako je meteo izveštaj bio nepovoljan?

Na ta pitanja tokom dana nije želeo da odgovara ministar Gašić, iako se povodom godišnjice bombardovanja Beograda dva puta pojavio u javnosti.

Gašić tvrdi da ne može da iznosi detalje

Gašić je u odgovoru na poslaničko pitanje Gordane Čomić iz DS-a, naveo da je celokupna dokumentacija koja se odnosi na udes helikoptera dostavljena Višem javnom tužiocu u Beogradu radi sprovođenja istrage, pa je samim tim, kako tvrdi, ta dokumentacija postala sastavni deo spisa tog predmeta.

„Dozvolu za razmatranje spisa u toku postupka daje javni tužilac, odnosno sud, a nakon završetka postupka predsednik suda ili službeno lice koje on odredi“, naveo je Gašić u odgovoru na poslaničko pitanje koje je Čomić postavila na sednici parlamenta 17. marta, a odgovor je stigao u skupštinu 3. aprila.

Čomić je danas najavila da će DS podneti zahtev da parlament osnuje anketni odbor koji će utvrditi sve činjenice o padu vojnog helikoptera.

N1