SNS traži anketni odbor za državne banke

Vesti 06. apr 201513:16 > 18:52
FoNet/Zoran Mrđa

Šef poslanika naprednjaka Zoran Babić kaže da će se narednih dana raszgovarati o formiranju anketnog odbora o padu helikoptera, dok iz njegove stranke poručuju da bi bilo bolje formirati anketni odbor koji bi ispitao kako je “otiman novac iz državnih banaka”.

Zamenica predsednika DS-a Gordana Čomić, najavila je da će ta stranka predsednici Skupštine Maji Gojković podneti zahtev da parlament osnuje anketni odbor koji će utvrditi sve činjenice o helikopterskoj nesreći u kojoj je poginulo sedam osoba.

Babić je rekao da će se o toj temi razgovarati narednih dana, ali da „u svakom slučaju svi koji pokušavaju da na ljudskoj nesreći, ljudskoj patnji, gubljenju života zarađuju sitne političke poene, više govori o njima nego o državi“.

Srpska napredna stranka prethodno se oglasila saopštenjem u kojem postavlja pitanje demokratama da li će „da vrati tri miliona evra narodnih para koje su oteli iz Razvojne banke Vojvodine“ i najavila inicijativu za formiranje anketnog odbora u parlamentu koji bi ispitao, između ostalog, i „kako su političke partije i njihovi finansijeri tajkuni otimali novac iz državnih banaka“.

„Umesto toga što se bave lažima, podmetačinama, bednim političkim manipulacijama, pitamo ih kada će, za početak, da vrate ta tri miliona evra, koja su oteli od građana Srbije, kako bi od tog novca 15.000 penzionera dobilo svoju zasluženu penziju, ili 8.000 prosvetara zarađenu platu, ili 72.000 dece moglo da boravi u vrtiću“ navedeno je u saopštenju SNS.