DS: Miting protiv lažnog prikazivanja stvarnosti u Srbiji

Vesti 05. apr. 201514:52 > 15:33
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Pokrajinskog odbora DS u Vojvodini Miroslav Vasin izjavio je da demokrate, mitingom 25. aprila u Beogradu, pre svega žele da podignu glas protiv "privrednog sunovrata i politike lažnog prikazivanja stvarnosti u Srbiji" za šta je, prema njegovoj oceni, odgovorna aktuelna republička vlast.

Prema svim ključnim pokazateljima, „naša privreda je u sunovratu, bez obzira na tvrdnje (vlasti) koliko nam je dobro“, rekao je Vasin Tanjugu i izrazio očekivanje da će se na tom protestu okupiti veliki broj građana koji nisu zadovoljni sadašnjom vlašću na nivou Republike Srbije.

Navodeći da je zaduženost nase zemlje „katastrofalno porasla“, dok su u isto vreme industrijska proizvodnja, bruto domaći proizvod i prosečne zarade u padu, on je ocenio da „to ukazuje na jedan sunovrat i mi smatramo da treba zaustaviti politiku lažnog prikazivanja narodu stvarnosti u Srbiji“.

Cilj tog skupa, dodao je Vasin, jeste da okupi sve one koji su nezadovoljni stanjem u zemlji i „da se pokaže da ne nasedaju baš svi na medijsku propagandu koja treba da nas uveri da je nešto sjajno, što je po svojim karakteristikama ne sjajno, nego očajno“.

Povodom izjava predstavnika koalicionih partnera DS-a u vojvođanskoj vlasti, SVM-a i LSV-a, da neće učestvovati na tom mitingu, Vasin je rekao da razume stav lidera SVM-a Ištvana Pastora koji smatra da, pošto je ta stranka u koaliciji sa SNS-om na republičkom nivou, ne bi bilo normalno da učestvuju na tom skupu.

Iz LSV-a su poručili da je njihova stranka regionalna i da ih prvenstveno zanima situacija u Vojvodini, „i to su za nas logična objašnjenja“, kazao je Vasin i dodao da miting u Beogradu neće biti skup udružene opozicije, nego skup građana koje „organizuje Demokratska stranka, a koji su nezadovoljni stanjem u društvu i politikom koju vodi Vlada Srbije“.

Povodom ranije najavljenog mitinga SNS-a u Novom Sadu, Vasin smatra da je namera organizatora tog skupa „ne samo da se podrži republička Vlada, nego i da se izazove i prikaže otpor prema Pokrajinskoj vladi“.

SNS: Kadrovi DS-a krivi za privredni sunovrat

Novosadski odbor SNS-a ocenio je, u odgovoru Vasinu, da su upravo kadrovi DS-a doveli do privrednog sunovrata i obmanjivali građane „unajmljujući marketinške magove od novca poreskih obveznika“ i pozvao DS da se pozabavi revizijom „nazadnog režima“, koji je sprovodila dok su njeni kadrovi upravljali državom.

„Čak su i jedni druge međusobno ucenjivali i navodili na laži koje su građanima Srbije predstavljane kao rezultat ‘fantastičnih’ ostvarenja ‘šefova iz žute kuhinje’. Jedan od ‘najvećih stručnjaka’ te epohe je čak i priznao da je lagao narod jer ga je bivši predsednik DS-a na to naterao“, poručili su novosadski naprednjaci.

Naprednjaci pitaju (predsednika Pokrajinskog odbora DS Miroslava) Vasina, lidera te stranke Bojana Pajtića i ostalo „malobrojno“ članstvo DS-a zašto se tada nisu borili protiv privrednog sunovrta i obmanjivanja građana.

Novosadski odbor SNS-a, u potpunosti podržava reformsku politiku premijera Aleksandra Vučića koja će, kako tvrde, učiniti Srbiju ekonomski snažnijom, politički stabilnijom i svakako lepšim mestom za život svih naših građana.