Mihajlović: Spremam detaljan odgovor Savetu o vikendicama na Savskom nasipu

Vesti 13. jun 201915:00 > 15:09
Tanjug/Rade Prelić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je od Saveta za borbu protiv korupcije stigao dopis u vezi sa vikendicama na Savskom nasipu i da će Ministarstvo na njega detaljno odgovoriti.

„Drago mi je da se Savet za borbu protiv korupcije pre nekoliko dana uključio u problem reševanja nelegalnih objekata na Savskom nasipu, koji postoji više od 20 godina“, rekla je Zorana Mihajlović novinarima posle puštanja u saobraćaj novih lokomotiva preduzeća „Srbija kargo“ na železničkoj stanici u Resniku, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je rekla da se priprema detaljan odgovor Savetu o svemu što je Ministarstvo uradilo da se taj problem reši, počev od toga da je pre tri i po godine donet novi Zakon o ozakonjenju, koji jasno nalaže da ono što se gradi u koritima reka ne može biti ozakonjeno.

„Obavestićemo Savet za borbu protiv korupcije i o nadležnostima u ovim postupku, gde će se videti koje su tačno nadležnosti Ministarstva, a koje Grada Beograda. Kada pošaljemo odgovor Savetu, obavestićemo javnost na isti način na koji je i Savet obavestio kad su nama poslali dopis“, rekla je Zorana Mihajlović.