Vulin: Vojska Srbije sposobna da brani svaki deo naše teritorije

Vesti 11. jun 201916:01 > 16:02
Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije

Vojska Srbije je spremna i sposobna da brani svaki deo naše teritorije, bez obzira da li je u pitanju kopno, nebo ili voda, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska kadeta 140. i 141. klase Vojne akademije, smera rečne jedinice, koji se nalaze na obuci na brodu posebne namene "Kozara".

Pripadnici Rečne flotile svojom obukom i svojim odnosom prema svakodnevnim zadacima, prema rečima ministra Vulina, ulivaju nadu i poverenje u sposobnosti vojske i podsetio da je rečna flotila pomagala tokom poplava 2014. godine.

„Rečna flotila je pokazala svoju vrednost i svoju važnost u katastrofalnim poplavama 2014. godine. Hiljade naših gradjana bili su spaseni zahvaljujući obučenosti, opremljenosti i organizovanosti pripadnika Rečne flotile“, istakao je Vulin.

Vršilac dužnosti dekana Vojne akademije pukovnik Dragan Trifković istakao je da je medjunarodno krstarenje unutrašnjim plovnim putevima, rekom Dunav, na relaciji Beograd – Budimpešta i nazad, bilo dobra prilika da kadeti treće i četvrte godine Vojne akademije praktično provere do sada stečena teorijska znanja.

Ministarstvo odbrane Srbije