Danas: U DS protiv Milojičića i još nekoliko funkcionera podnete disciplinske

Vesti 07. jun 201908:08 > 08:08
Izvor: N1

Protiv poslanika i funkcionera Demokratske stranke (DS) Radoslava Milojičića podneta je diciplinska prijava zbog kršenja stranačke discipline, kao i protiv još nekoliko funkcionera te stranke, među njima je i visoki funkcioner te partije iz Vojvodine, piše Danas, pozivajući se na nezvanična saznanja.

Da li će disciplinski postupak biti pokrenut znaće se početkom naredne nedelje, a o tome će, navodi list, odlučivati predsednik DS Zoran Lutovac.

U DS su ovom listu potvrdili da su neke disciplinske prijave podnete, ali nisu želeli da odgovore protiv koga.

Predsednik Izvršnog odbora DS Dušan Kostadinović je potvrdio da su „protiv nekih članova, zbog javnih istupa koji nisu u skladu sa politikom i odlukama stranke, podnete disciplinske prijave, koje mogu biti osnov za pokretanja disciplinskog postupka“.

Samo pokretanje disciplinskog postupka, kako je naveo, u nadležnosti je predsednika stranke i etičkog odbora.

Na pitanje lista Danas kako gleda na pokretanje disciplinske prijave, Milojičić je odgovorio da to nije pitanje za njega.

„Siguran sam da niko ne želi da urušava DS iznutra kršenjem pravila. Statut je jasan i ja ga se držim, a ko god je prekršio Statut ili neku odluku, treba da odgovara. Ovo je DS a ne Srpska napredna stranka (SNS) i mi se borimo protiv SNS, jer krši procedure i institucije i sigurno je da mi taj model ponašanja nemamo“, rekao je Milojičić za Danas.

Predsednik pokrajinskog DS Vojvodine Miroslav Vasin je bio iznanađen nezvaničnom vešću da je i protiv njega pokrenuta disciplinska prijava.

„Prvi put čujem za tako nešto, ne znam ni šta bi bio povod“, rekao je Vasin za Danas.

List piše da Milojičiću u DS zameraju što je mimo odluke stranačkih organa o bojkotu parlamenta najavio da će se vratiti u skupštinsku salu, što je kritikovao bojkot parlamenta tvrdeći da je DS time samo izgubila.

Zamera mu se i na kritikama na račun ulaska DS u Savez za Srbiju (SZS), iako je ta odluka doneta velikom većinom glasova, na teret mu se stavljaju i kritike na račun vođa Saveza za Srbiju, za koje tvrdi da su energiju naroda sveli na jedan običan mali šator.

Slične zamerke iz DS idu i na račun Vasina, koji je svojevremeno glasao protiv ulaska u SZS, tvrdeći da je to učinio zbog Dveri.