Upravnik zgrade o žalbama: Tražena čak i zabrana kretanja u štiklama uveče

Vesti 06. jun. 201918:00 > 18:04
Podeli:
Izvor: N1

Profesionalni upravnik Marko Arsenijević govorio je u Danu uživo o novom kućnom redu, koji je najavljen do kraja juna u Beogradu. Govoreći o žalbama stanara, rekao je da pamti jedan slučaj gde je komšija, u zgradi koja nema lift, zatražio da se zabrani kretanje u štiklama posle 22h, jer ga komšinica tako probudi posle ponoći.

Govoreći o novom kučnom redu, koji je najavljen do kraja juna u Beogradu, Arseniejvić je rekao da je to realno.

„Mi već u Beogradu imamo odluku o kućnom redu, samo će se stari inovirati. Ritam života je doneo svoje, promenilo se i radno vreme, pa treba da se promeni i odluka da traje od 13 do 17h“, kaže on.

Kako je rekao, za sada postoji odluka o kućnom redu grada, skoro sve odredbe sadrže da je zabranjena vika, buka, skakanje…

„Ne postoji odredba koja zabranjuje bebama da plaču, nužno treba imati tolerancije“, kaže on.

Ističe da je mnogo više stanara i problema, nego inspektora, ali da pretpostavlja da će se ljudi uozbiljiti.

„Ima zgrada koje su zaista kulturne i fine. Kulturološki gledano zavisi dosta od vaspitanja i zaista je primećeno da je u zgradama gde je starija populacija mirnija situacija. Prema statistici, uvek je najveći broj poziva tamo gde je mlada populacija, ali ne bih ja ni njima zamerio“, kaže on.

Kako kaže, pamti jedan slučaj gde je komšija, u zgradi koja nema lift, zatražio da se zabrani kretanje u štiklama posle 22h, jer ga komšinica tako probudi posle ponoći.

„Objasnili smo gospodinu da nemamo ovlašćenja da zabranimo nekome da nosi štikle“, kaže on.

Kako je rekao, u svakoj situaciji moraju izaći na teren i razgovarati sa obe strane.

„Ako neko učestalo prijavljuje komšiju, počinjemo psihološki da procenjujemo ljude, da ne bismo odmah zvali komunalnu inspekciju“, kaže.

Ističe da njegova iskustva kao upravnika nisu loša.

„Za sada upravnika nisu napadali. Bilo je malo vike i dreke posle neke žurke, bilo je i pretnji, ali se sve to završilo čak i pozivom na piće. Iskustva sa građanima su pozitivna“, kaže Arsenijević.