Žig Info: Simonović podneo još dve tužbe protiv Matorčevića

Vesti 05. jun 201922:44 > 22:52
N1

Bivši predsednik GO Grocka Dragoljub Simonović podneo je još dve tužbe protiv glavnog i odgovornog urednika portala Žig Info, Željka Matorčevića, prenosi taj portal.

Kako prenosi portal „Žig Info“, Simonović u obe tužbe navodi da mu je „objavljivanjem tekstova povređena čast i ugled“ i traži odštetu po 300.000 dinara.

Naime, Simonović je tužio Željka Matorčevića zbog tekstova „Šojić je malo dete za ovog gročanskog naprednjaka a za lađu tunel iz kuće do Marine (FOTO)“ , kao i zbog teksta prenetog iz dnevnog lista „Kurir“ „Urnebesni naprednjak gročanski Šojić kupuje belu lađu“.

POVEZANE VESTI

Simonović u obe tužbe negira postojanje vikendice na Srebrnom jezeru, kao i izgradnju Marine. Takođe, sudu se predstavlja da je „u vreme pisanja tekstova bio nosilac liste Srpske napredne stranke, te je to doprinelo još većem duševnom bolu“.

Inače, kako prenosi portal, tekst koji je objavio Žig Info su uradili Željko Matorčević i Milan Jovanović. Matorčević je pretučen u oktobru prošle godine, a Milanu Jovanoviću je u decembru iste godine zapaljena kuća. Napad na Matorčevića je još u istražnom postupku, dok je za paljenje kuće Jovanoviću započeto suđenje.

Drugi tekst zbog koga je tužen Matorčević jeste tekst iz Kurira koji se takođe odnosi na gradnju Marine na Srebrnom jezeru. Tekst je, kako piše portal, potpisan i postavljen je link ka izvornom tekstu.

Simonović u tužbama navodi da je za tekstove saznao tek nedavno, međutim u poslatim prilozima, odnosno ištampanim tekstovima sa portala Žig Info jasno se vidi da su oni odštampani mnogo ranije. Naime, Žig Info je u januaru 2019. godine redizajnirao portal i proširio kapacitete servera. Nažalost, prilikom prelaska na novi server i redizajniranjem portala, fotografije kako naslovne, tako i u tekstovima nisu mogle da se prebace piše portal.

Simonović je do sada podneo šest tužbi protiv portala Žig Info. Jednu je podneo Višem sudu u Beogradu, dok je bio predsednik GO Grocke. Simonović, za sada, potražuje 2.400.000 dinara na osnovu tekstova objavljenih na portalu Žig Info.