Prva probna vožnja tramvajem preko Mosta na Adi

Vesti 05. jun 201911:24 > 11:53
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Nakon 35 godina, danas je tramvajskim šinama premošćena reka Sava, što se prvi put dogodilo 1984. godine, kada je stari savski most rekonstruisan za tramvajski saobraćaj prema Bloku 45, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić prilikom prve probne vožnje tramvaja preko Mosta na Adi.

Ovom događaju prisustvovali su predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, glavni urbanista Marko Stojčić, članovi Gradskog veća, gradski sekretari, kao i predsednici opština Čukarica i Rakovica.

Vesić je istakao da je Beograd čekao 35 godina da sugrađani imaju još jednu tramvajsku vezu za dva različita kraja u gradu i dodao da su od danas i Čukarica i Rakovica, posredno i Savski venac, direktno povezani sa Novim Beogradom i građani koji putuju sa ovih opština moći će veoma brzo da dođu u drugi deo grada.

„Ovaj posao trajao je skoro godinu i po dana i uloženo je skoro dve milijarde dinara. Postavljeno je 2,7 kilometara novih tramvajskih šina, a urađene su i nove šine prema Ulici Đorđa Stanojevića na Novom Beogradu, kao i na silazu prema Radničkoj ulici. Urađene su i dve potpuno nove stanice dužine 75 metara“, rekao je zamenik gradonačelnika.

On je izrazio zadovoljstvo jer je, kako kaže, na ovaj način pokazano da Grad Beograd ispunjava obećanja.

„Pre nekoliko godina smo rekli da ćemo povezati Novi Beograd sa Čukaricom i Rakovicom tramvajskom mrežom i to smo uradili. Zahvaljujem i kompanijama „Energoprojekt” i „Kolos” koje su ovaj projekat uradile u roku, koji je bio do noćas u ponoć“,  rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u narednih mesec dana na ovim šinama odvijaće se probne vožnje, što je predviđeno po zakonu, kada će se šine isprobavati pod različitim opterećenjima i različitim vrstama tramvaja.

„Za početak, ovom trasom od 5. jula saobraćaće dve linije 11 i 13, koja povezuje Banovo brdo i Blok 45. Do sada su ljudi sa Banovog brda putovali Bulevarom Živojina Mišića, pored stare železničke stanice, pa preko starog savskog mosta da bi došli do Bloka 45, koji je vazdušnom linijom Banovom brdu mnogo bliži“, rekao je Vesić i objasnio da je slična situacija sa linijom 11, koja povezuje Kalemegdan i Blok 45, i koja više neće saobraćati preko starog tramvajskom mosta na Savi, već preko Mosta na Adi.

Govoreći o saobraćajnom uređenju u glavnom gradu, Vesić je naglasio da je ovo prvi od mnogih saobraćajnih projekata koji će biti urađeni.

Vesić je podsetio da je obilaznica oko Beograda u završnoj fazi i da je preostala još deonica kod Bubanj potoka prema Ibarskoj magistrali, kao i da se pored toga radi magistralna tangenta, što je unutrašnja obilaznica, ali i najvažniji projekat početak izgradnje beogradskog metroa.

„Do kraja 2020. godine počeće izgradnja metroa. Mi smo uradili skoro sve pripremne radove. Preostalo je da se završi još samo nekoliko projekata, kao što je studija izvodljivosti sa idejnim projektom koja počinje u junu i kada ona bude završena, na Makiškom polju počinje gradnja metroa“, istakao je Vesić.

V.d. direktora GSP-a Radiša Momčilović je rekao da se u narednom periodu se planira i rekonstrukcija tramvajskih šina i kontaktne mreže na potezu prema Rakovici, čime će se stvoriti uslovi da se uspostavi direktna tramvajska linija između Rakovice i Novog Beograda.