Od sutra probne vožnje tramvaja preko Mosta na Adi

Vesti 04. jun 201911:25 > 11:30
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će od sutra početi da saobraća tramvajska linija preko Mosta na Adi,kojaće spajati Čukaricu sa Novim Beogradom.

Vesić je istakao da će u narednih mesec dana biti testirana mreža, a redovni putnički saobraćaj biće uspostavljen 5. jula i saobraćaće linije 11 i 13.

POVEZANE VESTI

„Urađene su dve nove stanice, po jedna sa svake strane mosta, postavljeno je 2,7 kilometara šina, ispravljačkih stanica, nekoliko potpornih stubova i mislim da je sve to velika stvar za Beograd jer smo obećali građanima brže i bolje saobraćajne veze. Tokom narednih mesec dana uslediće testiranje mreže, što je u skladu sa zakonom, a ujedno se čeka i upotrebna dozvola“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, postavljanje šina trajalo je oko godinu i po dana, vrednost radova je skoro 1,6 milijardi dinara.

Zamenik gradonačelnika je najavio da će krajem leta i početkom jeseni početi rekonstrukcija Savskog trga, kako bi radovi bili završeni do Dana državnosti Srbije 2020. godine. Na tom trgu biće postavljen i spomenik Stefanu Nemanji visok 21 metar.

Gostujući na televiziji Pink on je rekao i da će tokom rekonstrukcije tramvaji saobraćati preko Savskog trga.