Pajtić: Tražićemo ocenu ustavnosti leks specijalisa

Vesti 03. apr. 201515:18 > 15:21
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Stanković

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da je leks specijalis o projektu "Beograd na vodi" skandal sa stručnog i pravnog aspekta i poručio da će DS tražiti ocenu ustavnosti tog zakona ukoliko bude usvojen u Skupštini Srbije.

„Organizovaćemo policijske akcije i tražiti ocenu ustavnosti leks specijalisa, zato što je on štetan i ugrožava vladavinu prava. Nacionalni resursi se ne poklanjaju nikome, a premijer Vučić (Aleksandar) i ostali predstavnici vlasti krivično će odgovarati zbog donošenja tog zakona kad se bude promenila vlast“, rekao je Pajtić novinarima u sedištu DS-a.

On je dodao da će u slučaju da projekat ne bude realizovan, cenu platiti građani „koji nisu ni pitani da li se uopšte slažu sa Beogradom na vodi“.

O „leks specijalisu“ – posebnom zakonu za utvrđivanje javnog interesa i posebnih postupaka eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole za „Beograd na vodi“, Skupština Srbije će raspravljati u utorak, 7. aprila.

„Miting je bunt protiv najgore vlasti“

Upitan koje stranke će pozvati da učestvuju na mitingu DS-a zakazanom za 25. april u Beogradu, Pajtić je odgovorio da je poziv otvoren svima „koji ne prihvataju postojeće stanje, koji imaju proevropsku orijentaciju i koji nedvosmisleno kažu da neće u koaliciju sa Vučićem“.

„To nije rođendan da šaljemo nekome pozivnice, već je to bunt protiv najgore vlasti koja nas je osiromašila i osramotila. Ko želi neka nam se pridruži“, rekao je Pajtić.

On je kazao da će na mitingu ta stranka izneti konkretne zahteve, ali nije precizirao o kakvim se zahtevima radi.